Брзиот раст на бројот на луѓе кои се облекуваат во костими на херои и фиктивни ликови од 1990-тите го направија феноменот значаен дел од поп-културата во повеќето места низ светот. Но, оваа веќе „традиција“ е секако напозната во Јапонија и земјите низ Азија.

Сепак станува збор за маски зад кои се кријат вистински луѓе, но како тие изгледаат тогаш? Некои се толку драстични, што слатката Азијка во костимче е всушност Азиец или обратно.

Сподели на Facebook
пати видено