Во изминатите 10 години, нашиот свет се промени многу. Секој дом е опремен со најнова технологија и уреди, а апликациите се важен дел од нашиот секојдневен живот. Ние едноставно не можеме да го замислиме нашиот ден без стори на Инстаграм, објава на Твитер или пак разговор на WhatsApp.

Ние дури и не сфаќаме колку работа и концепти се вложени зад популарните апликации или веб-сајтови што ги познаваме и сакаме. Би сакале да ви ги претставиме младите претприемачи кои целосно ни ги променија нашите животи.

Иван Шпигел и Боби Марфи (Snapchat)

Јан Коум и Брајан Актон (WhatsApp)

Нејтан Блечарчик, Брајан Чески и Џо Гебија (Airbnb-апликација за патување)

Гарет Камп и Тревис Каланик (Uber-начин на превоз кој се користи во САД)

Талмон Марко и Игор Магазиник (Viber)

Павел Дуров (ВКонтакте, Телеграм)

Крис Бартон (Shazam- апликација за идентификување на музика)

Еван Вилијамс, Џек Дорси и Биз Стоун (Twitter)

Палмер Лаки (Oculus)

Стив Хафман и Алексис Оханиан (Reddit)

Алан Шаф (Imgur)

Џастин Кан (Twitch- стриминг услуга)

Стив Чен, Чед Херли и Џаед Карим (YouTube)

Дру Хјустон и Араш Фердоуси (Dropbox)

Мајк Кригер и Кевин Систром (Instagram)

Сподели на Facebook
пати видено