Лопатата му е најдобар другар на војникот кога че дојде зимата и ќе наврне многу снег :). Војниците од ерменската армија добија задача да го расчистат снегот во главниот град Ереван. Тие тоа го сторија на многу креативен начин и го свртеа вниманието на светската јавност. Добра, бесплатна реклама за државата.

ermenija (1)

ermenija (2)

ermenija (3)

ermenija (4)

ermenija (5)

ermenija (6)

ermenija (7)

ermenija (8)

ermenija (9)

ermenija (10)

ermenija (11)

 

ermenija (12)

ermenija (13)

ermenija (14)

ermenija (15)

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено