Крис Бреј, 36-годишен фотограф на животински свет, беше во националниот резерват Масаи Мара во Кенија, со поглед на реката Мара. Тој снимал група на гну како ја преминувале реката и одеднаш дошло до неверојатна „акција“.

Во водата се појавил крокодил кој фатил едно од животните. Сепак оваа гну не се дава лесно и му покажа на крокодилот дека не е секој плен лесен.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Сподели на Facebook
пати видено