Терминот „ерудиција“ може да се преведе од латински како „широка перспектива“; „огромно знаење“ . Ерудиција честопати се меша со доброто образование. Да, овие зборови се синоними, но човек со добра ерудиција е секогаш добро образован, но не секогаш функционира обратно. Ние собравме неколку факти, од кои некои се вистинити а некои се лажни. Ваша задача е да направите колку што е можно помалку грешки.

Сподели на Facebook
пати видено