Децата имаат неверојатна фантазија. Еднаш ќе си играат домаќини со тенџериња и чинии, а веќе следната се пирати кои се мечуваат, играјќи си со стапчиња во дворот. Еден креативен татко на својата ќеркичка и направил нешто што ќе ја разгори нејзината фантазија.

Употребувајќи штици, за само четири дена направил куќичка на два ката со електрично осветлување. Едноставниот дизајн на куќата овозможува таа да може да ја претвори во вселенски брод, замок или што и да е. Навистина прекрасен подарок за секое дете.

Еве го материјалот за куќичката.

к01

Првин ги изработил главните потпорни столбови.

к02

Потоа ја поставил рамката и скалите.

к03

Следуваат страничните ѕидови на првиот кат.

к04

На првиот кат направил мало прозорче.

к05

Првиот ден завршил доста работа.

к06

к07

Вториот ден ја расклопил куќичката и ја внел внатре, кадешто продолжил со изработувањето на ѕидовите.

к08

Третиот ден додал прозорец и приклучниза за електрична енергија на вториот кат.

к09

Ѕидовите ги подзасилил за да бидат колку што е можно поиздржливи.

к10

Четвртиот ден ја украсил куќичката, додавајќи саксија за цвеќиња како тераса за куклите.

к11

Внатре поставил полици за разни играчки.

к12

Неговата ќерка не може да се изнарадува на на крајниот резултат.

к13

Сподели на Facebook
пати видено