Соња и Анита се две сестри од Индија, родени слепи. Со операција на очите тие можеле да прогледаат, но нивните сиромашни родители, земјоделци, немале пари за операциите. Една невладина организација им помогна финансиски и двете сестри го дочекаа моментот за кој што само сонуваа, да се видат меѓу себе, да ја видат својата мајка, својот татко и светот околу нив. Моментот кога децата прогледаа ги расплака дури и најцврстите.

Сподели на Facebook
пати видено