Повеќето тревни патеки не предизвикуваат вртоглавица кога ќе погледнете надолу, но оваа предизвикува. Во рамките на проектот во изведба на архитектонската група Залевски била поставена висечка тревна патека високо над нивниот двор. И со добра причина: да им овозможат на вработените во фирмата да излезат на свеж воздух и сонце. Па, да се надеваме дека работниците нема да бидат премногу тажни кога ќе излезат.

Еден од авторите на овој проект изјавиле: „Понекогаш идеите ви се јавуваат од конкретна потреба во некој миг. Така, додека поминував уште еден ден во канцеларијата си помислив `Кога само би мможел да излезам да се прошетам малку` – и тоа беше инспирација да проектираме патека поставена во воздухот, како балконско шеталиште.“ Патеката е тесна, само 80 сантиметри, со цел да не се блокира сончевата светлина кон соседите кои живеат на подолните катови.

tr01

tr02

tr03

Хероите на нашето време не се политичарите и богаташите, туку обичните луѓе со своите мали, но големи подвизи. На каналот Победници, хероите на нашето време се на прво место.

Сподели на Facebook
пати видено