Две баби седат на една клупа и оговараат.
– Мори Митро, навистина ли Нада од нашето село добила Рено на лотарија?
– Па и вистина е и не е.
– Е како така и вистина и не?
– Е па не е Митра од нашето село, туку Митра од соседното село. Не е Рено, туку Цитроен и не го добила на лотарија туку ја згазил.

Сподели на Facebook
пати видено