Влегуваат двајца Грци во авион, едниот седнува до прозорецот, а другиот на средината. До нив од страната на патеката седнува еден Македонец. Таман седнал Македонецот, ги соблекол чевлите, се раскомотил и едниот Грк вели:
– Извинете, морам да одам да си земам Кока Кола.
Македонецот му вели:
– Седи пријателе, јас ќе ти донесам да не се мачиш.
Македонецот станува и оди, а Гркот му го зема едниот чевел и му плукнува во него. Македонецот по кратко време се враќа со чаша Кока Кола и таман седнува, другиот Грк му вели:
– Пријателе и мене ми се припи Кока Кола.
Македонецот со насмевка:
– Нема проблем, сега кога сме пријатели, ќе ти донесам и тебе.
Штом Македонецот повторно оди, и вториот Грк му плукнува во другиот чевел. Македонецот се враќа со чаша Кока Кола и за него и најкултурно му ја дава.
По некое време авионот слетува, Македонецот си ги облекува чевлите и откако сфаќа што му направиле Грците, им вели:
– Па добро бе нели сме пријатели сега, аеродромот го прекрстивме, автопатот, потпишавме понижувачки договор! До кога со вакви плукања во чевли и мочање во Кока Кола?

Сподели на Facebook
пати видено