Се среќаваат двајца Евреи. Едниот го прашува другиот:
– Како си, како оди?
– Нормално.
– Како се жената, децата?
– Добро се.
– Како ти оди работата?
– Па, не е лошо, ја терам некако.
– Можеш ли да ми дадеш 1000 евра на заем?
– А ти, можеш ли да ме бакнеш на грбот?
– Зошто на грбот?
– Па и ти започна од далеку!

Сподели на Facebook
пати видено