Уметникот Ервин Лорант Херве создаде впечатлива скулптура наречена „Popped Up“ којашто претставува огромен човек кој излегува од земјата. Полистиренската скулптура се наоѓа на плоштадот Сечени во Будимпешта, Унгарија, и претставува една од главните атракции на меѓународниот фестивал на современа уметност Art Market Budapest 2014 – годишен фестивал на кој се претставуваат современи дела на уметници од Централна и Источна Европа. Покрај изложбите, за време на фестивалот се одржуваат отворени дискусии, интервјуа, промоции на книги, презентации и др. настани.

sk01

sk02

sk03

sk04

sk05

sk06

Сподели на Facebook
пати видено