Отишла една девојка кај попот да се исповеда:
– Попе трудна сум.
– Од кого е чедо мое?
– Добро знаеш ти од кого е! Од тебе! Кажувај што да правам сега?
– Не се секирај чедо, ќе ја решиме работата. Ќе отидеш кај другарот твој Стојан, тој е мирен, се гледа дека те сака. Ќе му речеш да излезете и за 2-3 месеци ќе се омажиш за него. Другото ќе го средам јас.
Го послушала девојката попот, му го свртела умот на Стојан и направиле свадба. Арно ама по 3 месеци се родило бебето. Стојан вознемирен отишол кај попот да се исповеда и да побара совет.
– Попе, со жена ми се зедовме пред 3 месеци, а таа веќе роди дете. Јас знам дека за тоа требаат 9 месеци.
– Ти чедо со неа 3 месеци ли живееше?
– Да.
– Таа со тебе 3 месеци ли живееше?
– Да.
– А вие двајцата заедно, 3 месеци ли живеевте?
– Да.
– Е па колку се 3 пати по 3? Нели се 9?
– Да.
– Ајде сега оди си кај женичката и да си бидеш мирен.

Сподели на Facebook
пати видено