Девојка се прибира и почнува да го соблекува-фустанот, градникот, гаќичките, застанува пред огледалото, се врти лево, потоа десно, се погалува по колковите, си ги поткрева градите, се врти и со ужас забележува дека во нејзината соба цело време стоел молерот и ја гледал.
Девојката збунета останува без зборови, само го гледа уплашено. Молерот:
– Што е, никогаш ли не си видела молер?

Сподели на Facebook
пати видено