Дури и во времето кога Луисвил во Кентаки, САД, бил полн со впечатливи куќи, Ојербејкеровата палата се издвојувала од другите. Романескната палата била дом на кафе магнатот Семјуел Орејбејкер и со својата убавина ги пленувала погледите на секој кој ќе минел крај неа. Стотина години подоцна, палатата сѐ уште ги привлекува погледите на луѓето, но сега наместо да предизвика восхит, таа предизвикува ужаснување.

Не дека палатата повеќе не е убава. Убава е, но најстрашниот можен начин. Просто се чини невозможно оваа градба да не е опседната со духови, што веројатно е причината поради којашто се продава толку….евтино веројатно не е ни соодветниот збор за тоа.

palata01

palata02

palata03

palata04

palata05

palata06

palata07

palata08

palata09

palata10

palata11

palata12

palata13

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.

Сподели на Facebook
пати видено