Внучето го прашува својот дедо:
– Дедо, Зошто на оваа слика баба стои исправено а ти си седнал на столот како некој цар?
– Затоа што Фотографијата е направена следното утро веднаш по свадбата. Во наше време се чекаше свадбата, па така мене нозете не ми држеа… а пак баба ти не можеше да си седи на газот.

Сподели на Facebook
пати видено