Ова морничаво суштество е извадено од морето во Сингапур, а живее на длабочина од 2000 метри. Телото му е во форма на петокрака и од секој крак излегуваат по 2 екстремитети долги по 70 сантиметри.

Еве како изгледа под вода.

Сподели на Facebook
пати видено