– Министерот за образование по 5-ти пат не може да ја положи матурата.
– Министерот за здравство се онесвести на крајот на редицата за чекање во Државна болница и никој не го погледнува.
– Умре пратеник од глад, кој решил да преживее еден месец со минимална плата.
Задоволен, пензионерот дедо Коле ја пушти златна рипка.

Сподели на Facebook
пати видено