Особено во овој период на годината особено се цени кога ќе одвоите дел од вашето време и набиен распоред за да направите нешто убаво за член од вашето семејство. А особено кога ќе подарите нешто кое на личноста ѝ значи и го посакува. А кога ќе се потрудите тоа да го направите сами, со сопствени раце, труд и креативност, подарокот е уште поценет. Еден човек го направил токму тоа за неговиот брат, изработувајќи табла за шах, но не било каква табла за шах.

Првин морал да избере табла. Ова ќе заврши работа, после малку дотерување.

sah01

Ова е неговиот пријател, кој му помага во реконструкцијата и зацврстувањето на горниот дел од масичката.

sah02

По неопходната напорна работа, таблата изгледа како нова.

sah03

Тоа е макотрпен процес кој изискува многу внимателност и време.

sah04

Штом паричките ќе се наредат во форма на шаховска табла, се лепат со епокси лепило, и ете ви, прекрасна и уникатна шаховска табла.

sah05

sah06

sah07

sah08

Сподели на Facebook
пати видено