Кога станува збор за градење на нивниот дом од соништата, луѓето имаат многу различни идеи. Некои избираат удобни и мали бунгалови, други се одлучуваат за луксузни куќи. Како и да е, има неколкумина од оние што ќе решат да ја искоренат традиционалната архитектура и да градат нешто сосема друго, на пример, контејнерска куќа. Ова е точно она што го направи дизајнерот Вил Брео и сега тој е горд сопственик на куќа изградена исклучиво од контејнери за испорака.

Неговиот нов дом се наоѓа на улицата Мекгоун во Хјустон. Според сопственикот, неговата 11 контејнерска куќа е најобемната структура од ваков вид. Контејнерите се натрупани едни над други за да создадат трокатна куќа, комплетна со палуба. Откако првин детално истражил како да се направи куќа од контејнери Вил сега има дом од 232 метри квадратни. Сега куќата е скоро комплетно декорирана и изгледа исто како што Брео ја замислил.

Сподели на Facebook
пати видено