Мапите на Google се, без сомнение, неверојатно корисна алатка. Може да ве одведе во ресторанот во центарот каде што ве чекаат вашите пријатели, да ви посочат каде се наоѓа вашиот хотел и ккао да стигнете до него во непознат град, да ги пресмета најдобрите правци со најмал сообраќај, па дури и ви обезбеди распоред, препораки и работни часови, тешко е да се замисли како во минатото сме функционирале без него.

Сепак дури и Гугл понекогаш греши. Возејќи се до камп во прекрасните Блу планини во Австралија, популарна област со извонредна природна убавина во близина на Сиднеј, патникот, Брус решил да ја прифати понудата на Google Maps за кратенка. Тој имал залихи, гориво и солидно теренско возило, па зошто да не истражува малку?

„Воопшто не се грижам бидејќи секогаш патувам со најмалку 20 литри вода и полн резервоар, па ако се изгубам тоа е само прашање на време. Но, претставувањето на Гугл на споредните патишта во Австралија е малку интересно, има тенденција да мисли дека има многу посигурни патишта отколку што всушност постојат.“, изјавил Брус.

На крајот, непотребното авантуристичко заобиколување на Брус го однело до неговите пријатели во кампот, каде што добро се забавувале и се шегувале на сметка на Брус. Погледнете како изгледала авантурата на Брус и неговиот „Скратен пат“.

Сподели на Facebook
пати видено