– Ало! Водовод ли е тоа?
– Да.
– Сакам да прашам зошто од двете славини во бањата ми тече вода?
– Молам?
– Па – од црвената – топла, од сината – ладна!
– Госодине, не разбирам што е проблемот со вас?
– Па, како што ја гледам сметката за август, од црвената би требало да тече црвено „Џони Вокер“, а од сината – Финска водка!

Сподели на Facebook
пати видено