Норвежанецот Фредрик Карл Мелец Штермер е главно познат по тоа што бил генијален математичар и астрофизичар, кој дури има и теорема именувана по него. Неговите достигнувања биле толку извонредни што тој бил прогласен за витез во својата земја од кралот на Норвешка.

Сепак, за време на неговите универзитетски години во 1890 година, 19-годишниот студент го однел своето хоби за фотографија на друго ниво и направил неколку фотографии кои се сметаат за историско богатство. Конечно имаме фотографии кои не прикажуваат сериозни и морничави фаци од 19-тиот век. Верувале или не и тогаш луѓето биле среќни. Не пропуштајте го бонусот да го видите селфито на Карл и како изгледала неговата камера!

БОНУС: ФОТОГРАФОТ И НЕГОВАТА КАМЕРА

Сподели на Facebook
пати видено