Ја построил Јане Сандански четата да ја прегледа. Гледа на еден комита му штрчи левото уво, ја вади сабјата – фрас – му го сече.
– Те боли ли?! – Прашува Јане.
– Не ме боли!
– Зошто не те боли?!
– Затоа што сум комита од четата на Јане Сандански!
По неколку чекори, гледа Јане на еден му штрчи носот. Пак ја вади сабјата и фрас – го сече.
– Те боли ли?! – Прашува Јане.
– Не ме боли!
– Зошто не те боли?!
– Затоа што сум комита од четата на Јане Сандански!
По неколку чекори, гледа на еден му штрчи онаа работа. Ја вади сабјата и фрас – му го сече.
– Те боли ли?! – Прашува Јане.
– Не ме боли!
– Зошто не те боли?!
– Затоа што е на Гоце од задниот ред!

Сподели на Facebook
пати видено