Иан Велдон вели дека тој не е свадбен фотограф, туку едноставно човек кој фотографира церемонија без ниту еден лажен момент. Во неговите фотографии, нема да ги видите младоженци кои позираат или роднини со вештачки насмевки или пак гости кои стојат во една иста положба секогаш кога ќе видат апарат.

Велтон претпочита сосема различни фотографии: спонтани танци, подготвувањето со сите стресни елементи, гримасите на децата и младите кои конечно успеале да каснат нешто. Сè е природно, забавно и малку лудо. Сега Иак го ангажираат младенци од целиот свет за да ги опфати некои од нивните најсреќни, искрени моменти од нивните животи.

Понекогаш подготовката за прославата не е помалку интересна од самата свадба:

 

Свадбата е секогаш огромен спектар на емоции: од среќа до солзи од среќа:

А ова е и самиот фотограф:

Сподели на Facebook
пати видено