Правилата се следни: Се пријавуваат храбри луѓе од публиката, кои седнуваат на столчињата крај една маса поставена на средина на арената. Им го пуштаат разлутениот бик и оној кој последен ќе остане да седи на столчето добива парична награда.

Сподели на Facebook
пати видено