Во видеото е опфатена прилично необична случка во Минас Гераис, Бразил во кое изгледа како стотици мали пајаџи да паѓаат од сивите облаци во јужниот дел од државата. Но, иако изгледа како да паѓаат од небото „планот“ на пајаците е уште подобар.

Пајаците „parawixia bistriata“ всушност се населиле во скоро невидлива огромна мрежа, со цел да уловат што е можно повеќе плен. Иако овој феномен е редок експерите велат дека пајаците не се опасни и не можат да им наштетат на луѓето, освен секако на оние кои страдаат од арахнофобија (страв од пајаци).

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Сподели на Facebook
пати видено