Само на шест „розеви ангели“ им е дозволено да ги задоволат нивните создавачи, вонземјаните. Жените биле одбирани според нивната раскошна убавина и им биле давани мали розеви крилја кои ги ставале на ѓерданите. Од 1998 година тие направиле завет за земен целибат, ветувајќи дека ќе останат девици додека не ги запознаат своите создавачи, кои биле високи околу еден метар и имале зелена кожа.

Нивниот пророк им рекол така. Овој пророк, Раел, е роден како Клод Ворилхон во 1946 година. Дваесет и седум години подоцна, францускиот новинар за спортски автомобили бил киднапиран од вонземјани во вулкански кратер во близина на Оверњ, Франција. Во почетокот, малите зелени луѓе го замолиле да ги рашири пораките за мир, љубов и единство. Следбениците на Раелизмот се сретнале со забави во кои биле вклучени оргии и сексуално експериментирање. Полот бил илузија, сексуалноста е течност,а сите суштества се еднакви.

Раелизмот се смета за најголема НЛО религија во светот. Во 2006 година, повеќе од 60.000 луѓе биле крстени. Во поново време, извештаи проценуваат дека членството на црквата изнесува до 100.000, благодарение на маркетингот. Во 1970-тите години, можеби се залагале за слободна љубов за сите, но до 2000-тите, градите биле банка. Со текот на времето навидум суптилната промена на позицијата на Раелизмот за феминизмот, половата позитивност и зајакнувањето на жените станува многу матна.

Откако Раел бил „киднапиран“ од вонземјаните тој напишал книга, „Книгата што ја кажува вистината“. Во неа тој тврдел дека бил избран како канал за преведување пораки од вонземјаните, инаку познати како Елохим, хуманоидни суштества од далечна планета. Бидејќи 25.000 години се понапредни во науката и технологијата, Елохим всушност го создале човечкиот живот во нивните лаборатории и ги засадиле своите примероци на Земјата. Сите големи пророци – Исус, Мухамед, а сега Раел – всушност биле половина Елохим, откако машките вонземјани оплодиле избрани човечки жени.

Раел тврдел дека полот постои само за луѓето да можат сексуално да се задоволат и дека тој не е дел од карактерот и личноста и не треба да се уважува. И покрај искажаната индиферентност кон полот, Раелските жени биле прикажани како просветени љубовници и играчки. Така, тие често се облекувале заводливо и играле. На еден „семинар за будење“ една „многу возбудена“ тинејџерка била облечена во кратко здолниште и го вртела коњското опавче додека заводливо лижела лижавчиња.

„Пророкот“ се женел три пати. Првиот брак бил во доцните 1990-ти години со прекрасната 16-годишна девојка по име Софи де Нивервил, наводно, со дозвола на нејзината мајка. Во 1999 година тој креирал ред од „Бели ангели“. Тоа биле 165 убави жени кои требале да им посакаат посебно „добредојде“ на новите членови и да ги „задоволат“ потребите на Раел. Во октомври 2004 година, Раел позирал со неговите „Розеви ангели“ во издание на Плејбој.

Во 2014 година, црквата организирала марш низ Њујорк, каде што десетици жени се шетале топлес. Луѓето не биле запознаени дека маршот е финансиран од НЛО црквата, туку сите сметале дека е направен од феминистички причини за да се поттикне десексуализација на женското тело и на тој начин да се создадат побезбедни јавни средини за жените.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.

Сподели на Facebook
пати видено