Жената со име Еленила Маријана де Оливеира излегуваше од катедралата во Сао Паоло, кога на влезот вооружениот Луиз Антонио да Силва ја фати како заложник. Но за среќа, ова го виде бездомникот Франциско Еразмо Родригес де Лима и без размислување дотрча на местото на настанот.

Скокна меѓу нив за да може жената да избега, а полицијата да пука во Да Силва. За жал, и криминалецот успеа да пука и го застрела бездомникот. Овој инцидент се случи пред 4 годони, а од тогаш бездомникот Франциско прерасна во национален херој. Ова е неговото херојско дело!

Сподели на Facebook
пати видено