Австрискиот уметник Герхард Хадерер е познат по своите искрени и прилично храбри карикатури. Во месечниот стрип MOFF, кој го објавува Scherz & Schund Fabrik, веќе неколку години бестрашно објавува остри илустрации кои буквално врескаат за пороците и проблемите на современото општество. Ние ви претставуваме неколку од неговите најдобри дела.

Сподели на Facebook
пати видено