Худини и Коперфилд не се единствените вистински магионичари во светот. Дури и најобичните луѓе можат да создаваат магија секој ден.

Не е важно што всушност прават, без разлика дали ѝ помага на желка да ја помине улицата, го чистат дворот на својот сосед по бурата или му помагата на дете да трча маратон. Нашиот добар свет се состои од многу вакви активности.

„Мислев дека го изгубив паричникот на одмор засекогаш, но некој го вратил на мојата домашна адреса со сите пари внатре.“

Приказната за еден изгубен клуч „Благодарам“

Човек кој го продавал своето комбе добил многу повисока цена за него, но решил да го испочитува семејството кое го побарало прво и да им го даде според почетната цена

„Му подарив грав на татко ми за Денот на татковците. Му требаа неколку секунди…но наскоро сфати, јас можам да му го дадам мојот бубрег.“

„Поминаа 5 години откако лекарите ми кажаа дека нема да можам да имам бебе, се сеќавам дека плачев сѐ до дома. Денес е нејзиниот 5-ти роденден. Таа е жива и здрава! Таа е моето чудо!“

„Бев во Гватемала на одмор за време на ерупција на вулкан, решив да организирам донации и успеав“

„За Тони и заменикот поштар. Останете кул“

„Моето момче е маринец и не можеше да ме однесе на матурска затоа неговиот помал брат помогна“

„Поради кутијата за ручек со мачиња мојот мал братучед беше задеван од децата на училиште, репив да му покажам дека имаме право на свој избор.“

Маче спасено од бунар

Продавница дели бесплатно овошје за децата

„Во мојот град постои место каде бездомниците и сиромашните можат да земат топла облека.“

Локална продавница подарува ладна вода на жешкото време

Овие момци стигнале последни, но всушност му помагале на детето да ја помине целта

Ова момче го сопрело сообраќајот за да ѝ помогне на желката да ја премине улицата

Навивачи чистат

Улиците биле поплавени од дождот и овој човек им помогнал на жените да излезат од своите автомобили

„Мојата 72-годишна баба ги чисти училиштата и тоа го прави подобро од сите, а професорите го знаат тоа и ја наградуваат“

Пред 4 години станал татко на 3 посвоени деца: „Драг Лери. Ти благодариме што си нашиот бонус татко. ако имавме друг бонус татко ќе го удревме во лицето и ќе те побаравме тебе. Те сакаме Мадисон Хејли и Зои.“

Тие биле во врска 28 години и конечно се венчале

„Моето семејство од Перу се пресели во конзервативен кварт и мајка ми кога го виде знакот ќе заплачеше“ Без разлика од каде и да сте вие сте наши соседи.

„По лоши бури, овој пензиониран стар човек оди низ нашето соседство и ги чисти остатоците од дворовите. Кога го прашав зошто го прави тоа, тој рече: ‘Затоа што сум пензиониран и имам време да помогнам’ “.

Сподели на Facebook
пати видено