Одамна е докажано од страна на научниците дека загатките не само што ја подобруваат вашата меморија, туку исто така ги зголемуваат вашите вештини за размислување. Исто така немаат само децата корист од нивното решавање, бидејќи се корисни и за возрасните. Одговорите се на втората страна.

9. Во која чаша има повеќе вода?

8. Можете ли да ги најдете сите овие работи во сликата?

7. Каква фигура треба да стои на место на прашалникот?

6. Можете ли да најдете целосно симетричен крст во оваа слика?

5. Една од спиралите се состои од два одделни делови. Можете ли да препознаете која од нив?

4. Совршената ѕвезда со 4 врвови, како онаа на врвот на оваа слика, е скриена меѓу квадратите и триаголниците. Можете ли да ја најдете?

3. Во оваа слика, има 4 срца кои се споени заедно. Можете ли да ги најдете?

2. Во кој правец се движи автобусот?

1. Чајникот А може да собере 32 чаши чај. Колку чаши чај може да собере чајник В?

Одговорите се на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено