Нашиот мозок, секако, не е мускул, но исто така му е потребно постојано вежбање за да биде остар, тониран и подготвен да реагира брзо на она што животот му го наметнува. Загатките и квизовите се одлични за тоа, нè присилуваат да ја користиме нашата фантазија и да размислуваме надвор од кутијата.

Решенијата се на втора страна.

1. Дали оваа слика е направена од професионален уметник или од дете?

2. Дали оваа слика е направена од професионален уметник или од дете?

3. Кој сум јас?

4. Риби

5. Преживување на напад од ајкули

6. Маж со дрвена нога

7. Што не е во ред со оваа фотографија?

8. Најдете ја грешката во фотографијата

Решенијата се на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено