Во многу земји, жените се повеќе одбиваат да изгледаат како моделиод пистите, прифаќајќи го своето тело како „несовршено“. Како и да е, секој знае дека здравиот начин на живот е добар.

И кога нашето тело ќе стане пополно од нормално, ние за жал размислуваме за фактот дека сме се отпуштиле и итно почнуваме да ослабуваме. Но, постојат држави каде не е дека не сакаат да се ослободат од вишокот килограми, туку, напротив, тие се среќни што ги имаат.

7. Мексико

Мексиканските жени се жешки убавици со експресивни очи и привлечни форми. Тие имаат своја визија за убавина, а да се биде полничка е нејзината важна компонента. Сè е лесно објаснето: историски, животот во Мексико не бил мирен и немало доволно храна, така што жената со прекрасни облини сè уште симболизира богатство и просперитет.

6. Авганистан

Во Авганистан се верува дека полничката жена може да роди повеќе здрави деца отколку слабите: земјата има сурова клима, а не најлесните економски услови, така што тие живеат овде на принципот „таму каде што умира слаба личност, полната само ќе изгуби тежина“.

5. Самоа

На островот Самоа се фаворизираа прекрасни форми. Парадоксално, ова се должи на лошиот живот: Тие уште од памтивек се обидувале да јадат повеќе како резерва, доколку имало таква можност. Со текот на вековите, акумулацијата на дополнителни калории се префрлила на генско ниво. Денес Самоа ја има една од највисоките стапки на дебелина. Сепак, жителите на Самоа не жалат: жените со прекумерна тежина овде се сметаат за убави и поплодни.

4. Јужна Африка

Во Јужна Африка, дебелите луѓе се издвојуваат од толпата и ги придружуваат со восхитувачки или завидлив поглед. Ако е со облини, тогаш се храни и живее во изобилство. Но, постои уште една причина зошто полнотата стана посакувана од порано: во Јужна Африка има многу случаи на СИДА, а оваа болест не дава прекрасни облини. Па сега, тука се појави мислењето дека полничката личност е здрава личност.

3. Саудиска Арабија

Во арапското општество, се верува дека полнотата е знак на убавина и висок социјален статус. Саудиска Арабија не го поздравува спортот, особено за жените. И покрај тоа, сега има проекти за создавање фитнес-клубови за жени. Но, дамите не брзаат: не ја сакаат идејата за губење на тежината преку вежбање. Покрај тоа, тие се плашат дека наместо маснотии ќе имаат премногу забележителни мускули: тогаш целата убавина ќе исчезне.

Патем, по правичност вреди да се напомене дека 74% од саудиските жени се задоволни од нивниот изглед и не би промениле ништо. Додека во САД и развиените европски земји само малку повеќе од 50% од жените се задоволни од телото.

2. Обединети Арапски Емирати

Во ОАЕ иако се воведува модерниот начин на живот се преферираат полните жени. И ова јасно се гледа во студијата кај жителите. Откриено е дека околу 75% од испитаниците веруваат дека имаат сосема нормална тежина. Но, официјалните податоци покажаа дека само 30% од вкупниот број на оние кои учествувале во студијата имаат телесна тежина во нормални граници.

1. Бразил

Бразилките се познати по своите задници и вишокот на килограми не им пречи на нивните мажи. Тука, полнотата е резултат на историското наследство. Пред неколку века, ропството во Бразил цветаше. Пред да се упатат кон плантажата, робовите се обидувале да јадат што е можно повеќе хранлива храна, така што ќе имаат сила за напорна работа. Повеќе нема ропство но желбата за храна и гените останале.

Сподели на Facebook
пати видено