Истражувањата потврдуваат: за време на решавањето на загатките, ги користиме двете хемисфери од мозокот, што несомнено ни е од корист. Освен тоа кога имаме комплицирани загатки за решавање се трудиме да ги разгледаме сите можни решенија и да го пронајдеме вистинското, кое шро најверојатно не е очигледното. Одговорите се на втората страна.

1. Каде е шестиот том?

2. Кој број треба да биде во центарот на кругот „Г“?

3. Кој прстен треба да се отстрани за да се ослободат сите други?

4. Најдете ги сите тројки што се појавуваат на оваа тастатура.

5. Кој број треба да биде на местото на прашалникот?

Решенијата се на втората страна.

Сподели на Facebook
пати видено