Името на играчката на англиски fidget spinner во слободен превод значи „вртач против нервоза“, а повеќе ќе ѝ одговара името „нервирач“, затоа што ќе се намачите додека да успеете да направите некој добар трик со неа.

Сподели на Facebook
пати видено