Јапонија отсекогаш била пример кој треба да се следи за остатокот од светот кога станува збор за развојот, иновациите и услугата. Секогаш кога некој ќе пристигне во Јапонија има нешто што ќе го зачуди. Роботи работат како хотелски персонал, има вработени во лифтови и продавници без нив, паркинзи за чадори и најлуда храна.

Ова се само неколку работи кои прават посетителите на Јапонија да кажат: „Го сакам ова и во мојата држава!“

1. Уметност за создавање на слики со садење ориз од различни видови во одреден редослед. Неодамна стана многу популарна во Јапонија.

2. Потстрижување на кучиња во коцки е нов тренд.

3. „Најдов чевли во Јапонија, кои беа дизајнирани да изгледаат како куршум воз.“

4. Сладок мини Мекдоналдс.

5. Сакате ли диња со вашиот омилен лик? Нема проблем!

6. Најорганизирано подигнување на багаж што некогаш ќе го видите. Сите се исправени со рачки кои се свртени нанадвор за полесно подигање (фотографирано на аеродромот Нарита).

7. Продавница без надзор. Треба да ги земете потребните производи и да ги оставите парите во теглата.

8. Типичен хотел во капсула кој обезбедува сè што на гостите можеби ќе им треба во концизен простор.

9. Seagaia Ocean Dome, еден од најголемите затворен водни паркови во светот

10. Јапонските тоалети нудат вграден мијалник.

11. Толку многу светла во бањата!

12. Тие дури имаат столчиња за бебиња.

13. Лифтовите во јапонските стоковни куќи имаат персонал.

14. Во Јапонија, очекувањата ја исполнуваат реалноста.

15. Постои хотел во Јапонија, каде што целиот персонал се состои од роботи.

16. „Отидов во полициска кабина во Токио за да добијам насоки на место три блока подалеку и полицаецот ми направи детална рачно нацртана мапа за да се осигура дека ќе ја најдам локацијата. Едноставно вау!“

17. Јапонија е земја на автоматите. Тие продаваат речиси сè, од пијалоци до јајца, зеленчук и хируршки маски.

18. Овој автомат продава чадори.

19. Лименките кои содржат аклохол имаат ознака со брајово писмо на нив.

20. Во Јапонија, можете да купите сладолед во корнет во облик на риба …

21. … и црн помфрит.

22. Паркинзите на повеќе нивоа заштедуваат простор.

23. Во Јапонија, светски познатите производи имаат бројни вкусови.

24. Преносни пепелници за оние кои сакаат да пушат надвор од определените зони за пушење.

25. Возач на автобус во Јапонија држи чадор над главата, додека патниците да си го отворат својот чадор.

26. И тука можете да „паркирате“ и да го заклучите вашиот чадор и да бидете сигурни дека никој нема да го земе.

27. Тетоважи кои можат да се видат само во мракот.

28. Овој интелигентен градник „знае“ како се чувствува жената и се отвора само кога жената е со некого кој ѝ се допаѓа.

29. Колку паметно!

30. Некои јапонски пронајдоци изгледаат смешно, но не можеме да го негираме фактот дека тие се многу прогресивни.

Што ви се допадна најмногу?

Сподели на Facebook
пати видено