Дали знаевте дека ќелавата глава се смета за олицетворение на женската убавина, пандата не е мечка туку ракун, а мачка има уникатни права според една од религиите?

Во оваа статија има уште неверојатни факти за нашата планета за кои најверојатно никогаш не сте слушнале!

Во 1500 п.н.е., ќелавата глава се сметала за олицетворение на женската убавина.

Синдромот „врколак“ може да се појави кај луѓето.

Секој ден Земјата станува 60 тони потешка.

Првиот будилник можел да ѕвони само во 4 часот наутро.

Првиот аларм во светот бил измислен од Леви Хатчинс во 1787 година. Тој само сакал да го изгради за себе за да не се успие за работа и затоа неговиот будилник можел да ѕвони само во 4 часот.

Најдобро платената работа во Холивуд е сценарист, а не актер, за 2 недели сценаристот може да заработи 500.000 долари.

Зборот „камила“ се преведува како „убавина“.

Британецот Марк Бурмант успеал да патува низ целиот свет на велосипед за 79 дена.

31 јануари 1865 е роденден на руската вотка.

Коњите можат да спијат стоејќи, но не можат да добијат РЕМ сон без да легнат.

Ајнштајн не носел чорапи.

На спротивните страни на коцката секогаш се добива бројот 7.

Пандата не е мечка, туку ракун.

Од една страна, пандите изгледаат како мечки. Од друга страна, нивната боја, навики и начин на живеење укажуваат на тоа дека тие припаѓаат на семејството на ракуни. Научниците сѐ уште се расправаат околу ова прашање, но повеќето од нив сметаат дека втората верзија е точна, иако пандите сѐ уште се ставаат во семејството на мечките.

Жените поминуваат околу 10 години за примена на шминка во текот на нивниот живот.

Алкохолот штити од радијација.

Во Нов Зеланд, постојат папагали кои напаѓаат овци.

Kea се многу паметни, љубопитни и игриви птици кои се прилично навикнати на луѓето. Но, тие јадат мрша и напаѓаат живи овци. Кеа скокаат на грбот на овцата и го кинат нивното месо со клунот.

Мирисот на банани ни помага да изгубиме тежина.

Ако Барбика би била висока како вистински човек, нејзините мерки на телото би биле 91-43-83.

Џими Картер еднаш заборавил кодови за лансирање на нуклеарно оружје во неговите џебови на јакната која ја однел на хемиско.

Една ноќ со најскапата ескорт девојка во светот чини 30.000 евра.

Крекер од Титаник бил продаден за 22.968 долари.

Анатидаефобија е постојан страв дека ве следи патка.

Просечното човечко тело содржи мала количина злато.

Во западна Кина, луѓето додаваат сол во чај.

Мачките се единствените животни што можат да ги посетат џамиите.

Според легендата, пророкот Мухамед толку многу ја сакал неговата мачка, што никогаш не ја будел додека спиела и кога заспала на неговите ракави тој ги исекол ракавите за да не ја вознемири.

Сподели на Facebook
пати видено