Ние можеби мислиме дека ја освоивме природата со создавање на „бетонски џунгли“, сечење на шумите и ископување на минералите. Сепак, природата полека, но сигурно, продолжува да ни докажува дека таа е единствената нескротлива кралица на оваа планета.

Чекор по чекор природата ги опфаќа зградите, патиштата и речиси сите предмети што ѝ стојат на патот, а ние не можеме да направиме ништо, освен да бидеме изненадени.

Сподели на Facebook
пати видено