Полјакот, Павел Кучински е еден од најреномираните карикатуристи во светот. Во своите дела тој ги изложува модерните пороци, вклучувајќи зависност од гаџети, политизација на сите сфери на животот и необјаснива суровост. Павел ги создава своите ремек-дела со течни акварели и боички, на хартија.

Уметникот има многу фанови низ целиот свет, а неговата официјална група има повеќе од 500 илјади следбеници.

1. Зајдисонце

2. Дуел

3. Гласање

4. Време

5. Нарцис

6. Шопинг

7. Хирургија

8. Добро утро

9. Градинар

10. Примирје

11. Виртуелна реалност

12. Пауза во емитувањето

13. Лулка

14. Брексит (излез на Велика Британија од Европската унија)

15. Религија на пари

16. Замката

17. Селфи

18. Контрола (закон и правосудство)

19. Имагинацијата

20. Вистинската насока

Сподели на Facebook
пати видено