Велат дека среќата не зависи од богатството и тоа постојано се докажува. Дури и во наједноставните и најскромните на нештата, може да се најдат многу среќни моменти исполнети со убавина и невиност.

Сè што е потребно е мала имагинација и голема љубов кон животот за да го искористите најдоброто од овој свет. Овие фотографии се доказ дека среќата се наоѓа онаму каде што ќе ја создадете!

1. Камерите се преценети во секој случај

2. Животот е секогаш сончев со пријател до вас

3. Малку имагинација може да го направи светот повесело место

4. „Мексико околу 1989 година – јас бев премногу среќна за да разберам колку сме сиромашни“.

5. Кому му е потребен базен?

6. Ако сте бездомник или ви е потребна помош земете колку што сакате пари

7. Дали има почиста љубов од оваа?

8. Чешкање по стомакот може да ги реши речиси сите мали животни проблеми

9. Сѐ може да стане играчка ако само верувате

10. „Среќата е важна“

11. Малиот пријател може да направи разлика

12. Вашата имагинација може да ви помогне да направите свој свет

13. Дури и малку пилевина може да создаде свет на среќа

14. Дупки за пливање … Дали вашиот локален базен има ваков поглед?

15. Кога еден бездомник од Бразил завршил во болница кучињата останале со него

16. Бездомник во Нешвил го создаде ова уметничко дело на картон

17. „Додека бев во Вилнус, Литванија, ме застана овој господин, кој сакаше да го сликам и да ми пее. Интересен тип.“

18. „Не ми треба ништо, воопшто, јас само сакам да држам знаци.“

19. Среќни птици

20. Еве како изгледа чиста среќа

Бонус: Парите не можат да купат среќа, но сè уште може да се искористат … откако една мајка објавила дека останала без дом на социјалните медиуми, групата на мајки на Reddit испратила помош, заедно со пелени и играчки.

Сподели на Facebook
пати видено