Илустрацијата не е само слика, туку целосно прикажана приказна. И станува уште поинтересно кога оваа приказна е напишана за нас.

Денес животот е исполнет со технологија, социјални мрежи и трендови кои понекогаш се тешки за разбирање. Светот навистина полудува, а илустраторите успеваат да го опфатат тоа, за да можеме да се видиме како изгледаме од страна.

Времето поминува и се менува ставот на луѓето кон многу нешта.

Единствената стабилна работа е нашето непочитување на планетата.

Не учеа никогаш да не се откажуваме….

Без да размислиме за последиците.

Поголемиот дел од нашиот живот го поминуваме во работа…

… и без соодветен одмор.

За што? За трошење на луди суми пари во продавници …

… додека ловиме попусти.

Не трошиме само пари, туку и часови во канцеларијата.

Јавното мислење ни влијае …

… и ги гледаме другите повеќе отколку што се гледаме себеси.

Се обидуваме да ги следиме трендовите за убавина…

… и модните стандарди.

Како резултат на тоа, стануваме заробени …

… и не обрнуваме внимание на нашите непријатности.

Се обидуваме да изгледаме позначајни …

… и заборавиме на нашата индивидуалност.

Живееме во свет на мрежи и уреди, без да ја забележиме реалноста околу нас.

За жал, нашите деца нѐ гледаат и го повторуваат ова.

Затоа треба да ги смениме правилата, да бидеме добар пример.

Треба да престанеме да се лажеме себе и другите …

… и да почнеме да уживаме во сè што имаме во реалниот живот.

Сподели на Facebook
пати видено