Живееме во време кога социјалните мрежи имаат големо влијание врз нашите животи, без оглед на нашата возраст. И токму таму се појавуваат предизвици, кои вклучуваат вршење на разни активности и споделување на нив со целиот свет преку слики и хаштагови. Многу од нив се јавуваат како форма на забава, но има и други кои служат за да создадат свест, како во случај на #Trashtag Challenge (или #Basura предизвик).

Оваа иницијатива ги охрабрува луѓето од целиот свет да ги исчистат своите околни подрачја и да ги споделуваат фотографиите „пред“ и „потоа“ на социјалните мрежи. Можете ли да замислите што ќе се случи ако сите се приклучиме на предизвикот?

Сподели на Facebook
пати видено