„Плачот го активира телото на здрав начин“, вели Стивен Сидероф, доктор на науки, клинички психолог во Лос Анџелес и директор на Институтот за етика на Раул Валенберг.

Особено е корисно да плачете ако сте преокупирани со емоции, бидејќи тоа драматично го намалува стресот. Затоа ви препорачуваме да не гледате аамо романтични филмови, туку и вакви емотивни фотографии кои ќе ги стоплат вашите срца.

1, „Секој ден моите родители ја играат Марио Карт 64 за да видат кој ќе прави чај. Ова го прават од 2001“

2. Прва средба

3. „Конечно ставав татко“

4. Овој човек им нуди на минувачите можност да ја истражуваат вселената со него

5. Овој човек скокна во автомобил во движење за да спаси личност која имала напад.

6. 2 родители го слушаат срцето трансплантирано од нивниот 23-годишен син

7. „Моите соседи во пензија многу сакаат да си го украсуваат дворот. Пред 2 недели вандали им го уништија и полицаецот кој го повикаа направи записник и од свои пари им купи нови декорации.“

8. Во Истамбул има мали засолништа за мачки

9. Вака се бакнува

10. Не е сѐ во победата

11. „Братот на мојата девојка е аутистичен и ја носи перницата насекаде со него. Отидовме на одмор за Божиќ, а тој стоеше на камењата на плажа, и ова ме натера да помислам на ова слика на Каспар Давид Фридрих.“

12. Тие се среќни и благодарни во животот без разлика на сѐ

13. Овој човек ја спасил скоро замрзнатата птица

14. „Првпат ги ставив сликите на изложба во кафуле и многу имав трема, денес ја продадов првата слика и плачев во тоалетот на кафулето.“

15. „3 дена откако се роди мојот син… јас бев во тоалетот тој почна да плаче и мојот најстар син го зема во рацете. Бебето едноставно престана да плаче и гледаше во него.“

16. Пред 3 години Шоуши Бакаријан седела во Либан, дел од семејството на 4 сириски бегалци кои се соочувале со неизвесна иднина со надеж дека ќе започнат нов почеток во Канада. Сега Бакаријан е трета година на факултет за воздушен инженеринг на Монтреалскиот Универзитет Конкордија.

17. Кога не ти се верува дека гледаш две мајки

When you just can’t believe that you’re seeing TWO of Mommy 🥰

Posted by Andrea Boals on Среда, 26 декември 2018

18. Кучето било посвоено веднаш откако го објавиле тажното видео од него

19. „Мојот вујко со Даунов синдром танцува со мојата баба со Алцхајмерова болест“

20. „Во 2015 жена ми почина од рак. Го поминавме медениот месец во колиба на брегот на Орегон. Пред да почине таа рече дека само сака да го види океанот со мене повторно. Ние никогаш не успеавме. Ја изнајмив истата колиба на нашата годишнина и ја истурив пепелта во океанот.“

Сподели на Facebook
пати видено