Уличната уметност добива лоша репутација понекогаш и ова е прилично неправедно, затоа што може да донесе боја и позитивна енергија и во најмрачните делови од градовите.

Некои од овие уметнички дела се толку неверојатни, што предизвикуваат и најзафатените луѓе да застанат и да земат длабок здив пред нив и да уживаат во пораката која ја пренесуваат овие мурали.

Сподели на Facebook
пати видено