Да се живее значи да се прашуваме за имагинацијата на луѓето, за моќта на природата, па дури и за наједноставните работи што нè опкружуваат секој ден. Иако понекогаш чувствувате недостаток на инспирација, сè што треба да направите е да разгледате околу вас и да се обидете да ги видите обичните работи од сосема поинаков агол.

Се надеваме дека оваа статија ќе даде поттик на вашата фантазија и ќе ве потсети колку е голем и разновиден нашиот свет.

19. Кога овца не е стрижена 6 години:

18. Еве како бебињата одат на рендген

17. Отпечаток на рака на 8-годишно момче после играње надвор

16. Како изгледа сонцето кога фотографирате на исто место и време секоја недела во рок од една година:

15. Животниот циклус на листот

14. Желка излегува од хибернација

13. Египетски пасош на легендарниот фараон, Рамзес II.

12. Ова затворено пластично шише покажува колку се менува притисокот на воздухот со висина.

11. Неверојатната моќ на балерините

10. Електричар добил ѕвезди во очите откако доживеа шок од 14.000 волти низ неговото тело

9. Пред и потоа фотографија на човек кој пешачел низ Кина една година

8. Овој зајдисонце над облаците изгледа како лава на небото.

7. Хард диск од 10 мегабајти од 1960-тите

6. Визуелна претстава за тоа колку многу Земји можат да се вклопат во Сонцето

5. Семето патува долг пат пред да стигне до вашата шолја кафе.

4. Очигледно, заморчињата без влакна изгледаат токму како мали нилски коњи.

3. Најмалиот градски парк во светот кој се наоѓа во Портланд, Орегон

2. Милиони години на една слика

1. Шепа на поларна мечка во споредба со човечка рака

Сподели на Facebook
пати видено