Нашата планета имала милиони години за да ги создаде своите ремек-дела, и се чини дека работела на тоа прилично напорно. Земјата е богата со величествени места – сосема природни или „подобрени“ од луѓето, тие нѐ фасцинираат и нѐ прават желни да патуваме и да ги видиме и самите.

Нашиот свет е прекрасен и сакаме да споделиме со вас неколку од милионите причини зошто е тоа така.

1. Прекрасна природна карпа во облик на слон во Исланд

2. Дарваза, Туркменистан

3. Неверојатна кристална пештера, Исланд

4. Пештера со езеро внатре, Грција

5. Чоколадните ридови на Филипините

6. Камена шума, Кина

7. Надреалната геолошка формација наречена „Окото на Сахара“ во Мавританија

8. 400-милиони години стари Бату пештери, Малезија

9. Сплит Епл Рок, Нов Зеланд

10. Овие полиња во Кина стануваат спектакуларни во текот на сезоната на цветање.

11. Танах Лот – карпести форми на индонезискиот остров Бали

12. Прекрасен водопад Батара, паѓа во една пештера со 3 природни мостови во Либан

13. Подводниот водопад во Маурициус е сосема природна оптичка илузија.

14. Ик Кил сеноти во Мексико е дефинитивно едно од најпознатите магични места на Земјата.

15. Прекрасна подводна пештера Орда во Русија

16. Островот Комодо, Индонезија

17. За време на дождовната сезона оваа пустина во Бразил е исполнета со лагуни од свежа вода

18. На крајот на февруари, сонцето создава илузија на огнен водопад.

19. Едно од најдалечните места на планетата, островот Бусунга на Филипините.

Сподели на Facebook
пати видено