Поради ваквите игри, секој програмер сонува да напрви ваков хит и да стане милијардер, но реалноста е сосема поинаква. Позади овие игри стојат цели тимови на приграмери дизајнери и пред сѐ одлични продавачи. Да успееш да продадеш игра при толкава конкуренција, е вистинска уметност.

PUBG Mobile
2 милјарди долари

Fortnite
2.4 милјарди долари

Lineage M
1.2 милјарди долари

Lineage 2 Revolution
1 милјарда долари

Pokemon GO
2.6 милјарди долари

Clash Royale
1 милјарда долари

Fantasy Westward Journey
1.5 милјарда долари

Honor of Kings
4.5 милјарди долари

Fate/Grand Order
3 милјарди долари

Mobile Strike
1 милјарда долари

Dragon Ball Z: Dokkan Battle
1.6 милјарда долари

Boom Beach
1 милјарда долари

Monster Strike
7 милјарди долари

Game of War: Fire Age
1 милјарда долари

Disney Tsum Tsum
1.5 милјарда долари

Candy Crush Saga
3.9 милјарди долари

Clash of Clans
4 милјарди долари

Hay Day
1 милјарда долари

EA Sports
1 милјарда долари

Сподели на Facebook
пати видено