Природата е разновидна и може да се однесува на различни начини кои не оставаат без зборови. Може да станува збор за нешто големо како бура или ураган, или нешто едноставно како растение кое расте низ бетон за да не изненади. Таа може да создаде и да уништи и во секој случај е огромна и впечатлива сила.

1. Инка на ураган

2. Дрво кое „голта“ поштенско сандаче

3. Заливот Паракита на Британските Девствени Острови пред и по ураган

4. Супер-бура на поле

5. Овој пат дрвото проголтало клупа

6. Моќта на малото растение

7. Оваа стопена лава изгледа како да е влезот на пеколот

8. Годафос (водопад на боговите) е еден од најспектакуларните водопади во Исланд

9. Вулканска експлозија од врвот

10. „Срцето на Мордор“

11. Колосален вулкан, дише

12. Пороен дожд поминува низ едно село

13. Средба со кит-ајкула: Нивната големина е импресивна

14. Оваа медуза е огромна

15. Пустината ги презема патишта во Дубаи

16. Моќно невреме во Канада

17. Бран што може да уништи сè што е на неговиот пат

18. Корени

19. Подобро е да не се плеткате со овој водопад

Сподели на Facebook
пати видено