Исланд е остров кој може да се најде во северниот дел на Атлантскиот океан. Иако името на земјата значи земја на мраз, во реалноста природата е разновидна и магична.

Но, Исланд ја заслужува љубовта на луѓето не само поради неговата природна убавина. Има голем број на покриви со трева, смешни полицајци и слатки семафори.

1. Ова шише со вода на Исланд Ер е обликувано како санта мраз.

2. Пред слетувањето, авиокомпанијата ќе ви го покаже симболот на Исланд со светлата во кабината.

3. Аурора е веројатно една од најубавите работи во нашиот свет.

4. Исланѓаните се многу патриотски настроени.

5. Во Исланд има знаци „без измет“

6. Работни знаци во Рејкјавик, Исланд прикажуваат жена, работник.

7. И постојат различни видови на знаци таму.

8. Секој семафор во Акирејри е во форма на срце.

9. Пешачките премини во оваа земја исто така можат да бидат многу различни.

10. Кантите за отпадоци во Исланд имаат мини делови за рециклирање.

11. Нема ресторани на Мекдоналдс во Исланд. Последниот бил затворен во 2009 година. Ова е последниот чизбургер продаден таму.

12. Дали некогаш сте виделе коњ со сини очи? Можете да ги најдете во Исланд.

13. Исланд е горд на своите карпи. Овој стан во Исланд, на пример, има 2 карпи обесени како уметност.

14. Мачка работи во еден од хотелите таму.

15. Монетите на Кронур, исландската валута, имаат национални морски видови на нив.

16. Во Јужен Исланд, постојат некои геотермални области каде што ‘ржен леб се пече во дупки во земјата.

17. Куќи со покриви со трева, можат да се најдат насекаде низ земјата.

18. Во Исланд, стапката на криминал е многу ниска, додека локалната полиција има навистина симпатичен профил на Instagram.

19. Доколку не знаете каков сувенир да однесте дома еве ви идеја- исландски воздух во конзерва.

Сподели на Facebook
пати видено